Anna

08-10-2015 14:19

Anna is de slimme thermostaat van ontwikkelaar Plugwise en NLE (de Nederlandse Energie Maatschappij). Voorheen kon u Anna alleen afnemen als u een contract had lopen bij NLE. Daar krijgt u de slimme thermostaat gratis, maar u betaalt wel maandelijks een abonnement van € 3,99 per maand. De thermostaat kunt u ook los kopen.

Besparen op uw verbruik

Met Anna is het mogelijk een dagelijks schema op te stellen van uw energieverbruik. Op deze manier kan de slimme thermostaat anticiperen op uw energiebehoefte. Dit is alleen het beginpunt. De thermostaat leert bij van uw verbruik en zal de programmering blijven aanpassen. Anna gebruikt ‘geo-fencing’ op uw mobiel of tablet. Als u niet thuis bent, zal de verwarming worden verlaagd. Bent u op weg naar huis? Anna zal het huis alvast verwarmen.

Verplichtingen Anna

Het is mogelijk Anna los te kopen. Als u een contract heeft lopen bij NLE, kunt u de thermostaat gratis in bruikleen krijgen. U bent wel verplicht maandelijks € 3,99 te betalen aan abonnementskosten. Als u van energieleverancier wisselt, kunt u Anna blijven gebruiken. U moet dan wel de abonnementskosten blijven betalen. Na vijf jaar wordt Anna uw eigendom. Hierna kunt u de thermostaat blijven gebruiken zonder het abonnement te betalen. Houd er wel rekening mee dat als u uw abonnement opzegt de meeste (online) functionaliteiten verdwijnen. Anna is dan een gewone thermostaat die u aan de muur bedient.

De kosten van Anna

Anna is voor € 249 verkrijgbaar. Of gratis als u een contract bij NLE heeft. U betaalt bij NLE abonnementskosten van € 3,99 in de maand. Daarnaast zijn de verplichte installatiekosten bij NLE € 70,00.