Nest Thermostat

08-10-2015 14:01

De Nest Thermostat is als een van de eerste slimme thermostaten op de markt verschenen. In 2011 was het idee van een thermostaat die van je energieverbruik leert revolutionair. Inmiddels zijn er meerdere slimme thermostaten op de markt bij gekomen. De Nest Thermostat is momenteel nog steeds een van de meest gebruikte.

Leren van uw energieverbruik

De Nest Thermostaat leert van uw energieverbruik en zal met de tijd steeds beter gaan anticiperen wat uw energiebehoefte is. De thermostaat blijft registreren wanneer u de temperatuur naar beneden en naar boven zet. Een persoonlijk schema wordt opgesteld. Dit gebeurt al binnen een paar dagen. Na de eerste week zal de temperatuur zelf door de thermostaat worden bijgesteld.

Voorkom verspilling

Auto-Afwezig is een functie van de Nest Thermostat. Als u het huis heeft verlaten, zal de temperatuur automatisch worden overgeschakeld naar een energiezuinige afwezigheidstemperatuur. In 90% van de woningen werkt Auto-Afwezig, ook als u niet langs de thermostaat moet lopen als u de deur uitgaat.

Verstandig stoken

True Radiant is een andere functie van de Nest Thermostat. De thermostaat leert hoe lang het duurt om het huis op te warmen. U hoeft dus niet zelf meer in te schatten wanneer u de verwarming alvast moet verhogen. De Nest Thermostat leert bijvoorbeeld dat u ‘s ochtends graag de verwarming verhoogt. True Radiant zal dan op tijd de verwarming aanzetten. Uw woning is dan al op de juiste temperatuur als u opstaat.

Bediening op afstand - De Nest-app

Met de Nest-app kunt u op afstand de thermostaat bedienen. Dus als u bijvoorbeeld eerder naar huis komt of liever niet uw warme bed verlaat, schakelt u met de smartphone of tablet de verwarming aan. Ook als het te warm of koud wordt in de woning ontvangt u een melding, bijvoorbeeld als de leidingen dreigen te vriezen.

De kosten van de Nest Thermostat

De Nest Thermostat kost 219 euro. U kunt deze zelf los aanschaffen. Verder betaalt u geen abonnementskosten.