ThermoSmart

08-10-2015 14:12

De ThermoSmart is een slimme thermostaat die in Nederland wordt gemaakt. Het project is door middel van crowdfunding gefinancierd. Er werd op het crowdfundingplatform Oneplanetcrowd 25.000 euro voor het project gevraagd. Uiteindelijk is eind 2013 ruim 40.000 euro opgehaald. Inmiddels is de ThermoSmart in Nederland verkrijgbaar.

Bedien op afstand

De ThermoSmart kunt u bedienen met de gratis app voor iPhone, iPad of Android. U kunt te allen tijde de instellingen via de app inzien en aanpassen. Door te swipen past u de temperatuur aan. Ook kunt u op de pc of laptop inloggen naar de gratis webportal. Hier kunt u bij de instellingen de temperaturen voor een standaardweek invullen. In uw agenda is het weer mogelijk hier van af te wijken, als u bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Installatie van de ThermoSmart

De installatie is betrekkelijk simpel. Verwijder uw oude thermostaat en sluit de ThermoSmart aan op de bestaande bedrading. De ThermoSmart moet u verbinden met uw wifi-netwerk. Als u geen wifi in huis heeft, kunt u dus geen gebruik maken van de ThermoSmart. Op de website van ThermoSmart wordt u stap voor stap uitgelegd hoe u zelf de thermostaat installeert.

De kosten van de ThermoSmart

De Thermosmart kost 249 euro. U betaalt verder geen abonnementskosten. Laat u de ThermoSmart liever installeren? Dan kunt u voor 75 euro gebruik maken van de installatieservice.